Готель Cyrene Island - Good, Mr. Ayman Fahmy - the Best (manager of Cyrene Sharm restaurant)!
Їхали в Cyrene Island, але поселили нас, волею випадку, в Cyrene Sharm (поселення було пізно вечором, в тих довжелезних коридорах-переходах ми не орієнтувались взагалі, а територія одна із умовним поділом), де ми і залишились на весь період відпочинку. Традиційно поміняли пару кімнат за описаною багатьма туристами схемою, поки поселили. В останній кімнаті до півночі "ремонтували" нам електрику (бо тільки одна лампа на весь номер світила), сантехніку (бо стік заледве працював), наступного дня міняли сейф (бо попередній не працював взагалі, а паспорти і гаманці краще там зберігати), локери на балконних дверях не закривались (також їх полагодили), потім кондиціонер жахливо холодив і не регулювався, а відтак і потік взагалі зі стелі в коридорі кімнати, то викликали майстра, але я вже встигла застудитись до цього моменту. Тільки згодом я зрозуміла, що нас заселили на території друзів Каїру, де зазвичай не селять таких туристів як ми, наш номер був класу DELux (хоча Ви вже зрозуміли, що це означало....). Відтак я спілкувалась тільки з reception Cyrene Sharm (повірте це було краще і ефективніше, ніж в Cyrene Island з відгуків інших туристів).
НЕзважаючи на "пригоди заселення" загалом враження про готель хороше, люди привітні, море шикарне. Прибирав наш номер Ahmed - студент-майбутній інженер , з рушників креативив фігури, старався (це в нього виходило з фантазією і "душею"). ПОняття про чистоту у них особливе, тому раджу на це закрити очі і насолоджуватись морем, виглядом на доглянуту територію готелю, довкіллям і тп. Номер був на другому поверсі, вигляд з балкону на басейн, море, пальми, квіти, кущі, газони - "красота" одним словом.
Особливі слова подяки менеджеру ресторану Sharm - Mr. Ayman Fahmy за те, що опікувався нами і зробив наше перебування Cyrene Sharm-Island більш вишуканим та приємним, а прийом їжі перетворював у незабутнє свято (намагався догодити і справити гарне враження про мешканців Єгипту, постійно запитував, чи нам щось потрібно, накривав нам столик на вечерю біля басейну, згладжував всі недоліки, які допускав обслуговуючий персонал, інтелігентно жартував, і тд), а також Mr. Ahmed на барі, який готував чай і рятував моє простуджене кондиціонером горло. Окрім того слова подяки повару даного ресторану (Special thanks to the restaurant Cook, who did his best and prepared delicious dishes, pastries etc), який час від часу виходив до відвідувачів і самостійно запитував, чи їм то все смакує, що він готує. Їда в мережі Cyrene більш-менш однакова, тому описувати не буду, це вже зробили багато інших туристів. Її достатньо, на будь-який смак (у тч і для веганів теж буде що їсти). В нашому ресторані черг не було (максимум 3-4 людини), спокійно, відносно чисто.
В Єгипті перший раз. На пляжі багато напів-зламаних лежаків, але вибрати є з чого, пляж прибирають, хоча за стаканами , що від вітру розлітаються, та своїми окурками треба би туристам трохи і самим дивитись. Найкращі враження про МОРЕ - воно справді понад усіляких похвал, можливо тому, що ми кращого і не бачили раніше. Зверніть увагу, що дане море не пахне (немає гниючих водорослей, які дають специфічний запах того ж Чорного, чи Середземного морів). Захід в море на пляжі Cyrene досить безпечний (ми були без спеціального взуття), а якщо хочете різноманіття коралів і рибок - раджу екскурсію на яхті, інші ходять в Baron (ми їздили на яхті і було класно). Ще раджу квадроцикли вночі, якщо є бажання.
Анімація для дорослих теж була нормальною - аквааеробіка, волейбол, танці біля басейну на пляжі, і тд. Вечором є певні розваги в їх "амфітеатрі", на кшталт Клубу, хто хотів їхали на дискотеку (нам потім сказали, що по п'ятницях безкоштовна дискотека в Cyrene Grand з безкоштовною доставкою з нашого готелю). Територія гарна велика, є де гуляти.
Ми платили 870 $ за двох, знаю, що в певний період року даний готель може коштувати майже удвічі дешевше. Але нам підходив виключно тільки даний період.
Загалом готель раджу. Буде можливість, приїду знову :)